diumenge, 16 de febrer del 2014

Maquinari TIC

Per a què serveixen les TIC? Per a considerar-nos més moderns però seguir utilitzant una metodologia tradicional, o per aprofitar els recursos que ens ofereixen?


En aquest vídeo una professora ensenya als seus alumnes les taules de multiplicar, fent servir una metodologia molt tradicional: la memorització. Els alumnes aprenen la taula del dos a base de repetir-la fins memoritzar-la. En un moment donat, el director informa que dotaran l'escola amb noves tecnologies per millorar-la i oferir un ensenyament més modern. Però, tot i que ara tots els alumnes tenen un ordinador i l'aula està proveïda d'un projector, una pissarra digital i un televisor, la professora continua impartint la classe igual que ho feia abans, i els alumnes continuen aprenent de forma tradicional.

No es tracta doncs d'una qüestió de tecnologia, sinó de pedagogia. Un ensenyament modern no vol dir tindre els últims aparells tecnològics a l'aula. Es tracta però, de saber traure els avantatges que aquests poden aportar per fer un bon ús de les TIC. Les hem d'utilitzar però amb una metodologia innovadora. No es tracta de convertir el projector amb la pissarra tradicional, sinó d'aprofitar els recursos que aquestes ens ofereixen i que eren impossible d'imaginar quan sols teníem una pissarra i un guix. 

Per tant, el docent és el primer que s'ha de modernitzar. Adapatar-se al canvi i a les noves metodologies, i no únicament ensenyar-se a projectar una taula de multiplicar sobre una pissarra digital. Ha d'aprendre com pot ensenyar als alumnes d'una forma més interactiva, especialitzada i adaptable a les característiques de l'alumnat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada