dissabte, 1 de febrer del 2014

Portals educatius


Abans, quan necessitàvem materials per ampliar els continguts vistos a classe, recorríem a les biblioteques. Ara podem fer-ho també als portals educatius. En destaquem tres en la nostra llengua:

  • Edu3.cat és un portal amb una estructura clara i senzilla. En la pàgina principal ens proposen les diferents matèries educatives. Si fem clic en la que ens interessa ens dirigeix a un llistat de recursos relacionats amb ella. A la part dreta de la pàgina d'inici també hi ha altres recursos interdisciplinaris: una àrea professorat, recursos audiovisuals (molt interessants) i una programació educativa.

  • El portal EDU365.CAT té una estructura un poc més complexa. La pàgina principal s'organitza en diferents columnes segons el contingut: Etapes, Llegeix, Crea, Juga, Imagina, Internet segura, Novetats i Notícies i activitats. En cada apartat hi ha nombrosos enllaços que ens ajudaran en la nostra tasca com a docents.


  • El XTEC és el més complex de tots els tres portals. Hi ha molta informació i és més fàcil perdre's navegant. Entre els seus apartats de la pàgina d'inici trobem: Agenda, Als centres, Juga i aprèn, Destaquem, D'intetès i Premis i concursos. També hi ha un apartat amb enllaços a altres portals i a blocs educatius. Però al menú superior trobem encara més seccions com Centres, Formació, Projectes o Serveis educatius.

  Amb la quantitat de propostes educatives que ens ofereixen aquests portals és quasi impossible no trobar allò que busquem. L'únic inconvenient possible és que no tots els enllaços són en català.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada